Kulinarična mojstrica zdravih okusov
Spoznajte jih
Jožica Rejc je ime, ki ga mnogi domačini in obiskovalci Pirana povezujejo z izjemnimi kulinaričnimi izkušnjami in toplim domačim vzdušjem. V restavraciji PiranArt je postala sinonim za inovativne in hkrati pristne jedi, ki osvajajo vse, ki prisegajo na dobro, zdravo in brezmesno hrano.
Njena zgodba je zgodba o strasti do kuhanja, spoštovanju tradicije in viziji, kako združiti zdravo prehrano z vrhunskim okusom in tradicionalne tehnike s sodobnimi kulinaričnimi trendi. Danes 67-letna Jožica Rejc je svojo ljubezen do kuhanja odkrila že v otroštvu. Ne čudi torej, da je svojo prvo torto naredila že pri devetih letih. »Ves čas sem bila v kuhinji pri mami in ji pomagala. Kuhanje je bilo vedno del mene. V njem sem našla način, kako izraziti sebe in prinesti ljudem veselje,« pravi Jožica. Je samouk in peta generacija kuharic v družini. »Kuharsko znanje si predajamo iz roda v rod. To je znanje, ki ga ne moreš najti v kuharskih knjigah,« ponosno pove. Pravi, da tudi hči Samanta rada kuha. »Ona je usmerjena bolj v indijske okuse, meni pa je pri srcu svetovljanska kuhinja in se rada poigravam s kombinacijo okusov.«
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.