Kuhamo po madžarsko

Dobro počutjejunij '25Prehrana
PREHRANA
Potovanja so zame imenitna priložnost, da pokusim kulinariko krajev, ki jih obiščem. Letos sem se za prvomajske praznike podala v Budimpešto, da preizkusim svoje brbončice pri okušanju znamenitega golaža in se posladkam z njihovimi očarljivimi tortami. Preizkusite jih še vi.
GOLAŽ
Potrebujemo:
1 kg govedine (priporočam goveji bočnik)
0,5 do 1 kg čebule
približno 5 žlic olja za praženje čebule
brinove jagode, lovor, majaron, sol, poper, sladko papriko, čili po okusu, rožmarin
vsaj kozarec rdečega vina ali malo manj kisa
po želji dodamo nariban korenček in peteršiljevo korenino
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.