Pomagajte mu iskati modrost

Prosti čas | apr. '21

Zadnje leto, ko smo se vsi skupaj srečevali z omejitvami, ki jih je prinesla epidemija, se je marsikaj, kar so otroci imeli za samoumevno, izkazalo za privilegij. Druženje je postalo razkošje, sprehod po najbližji naravi zdravilo za počutje, odhod v vrtec težko pričakovan dogodek, učenje v šolski klopi olajšanje po pouku od doma. Pomagajmo vnukom utrditi pozitivna spoznanja, ki so jih obrodile neprijetne izkušnje. Modrost raste tudi iz neprijetnih izkušenj, ki smo jih ozavestili.

Kaj mi je pomembno in za kaj se je vredno potruditi? To sta vprašanji, na kateri si mora prej ali slej odgovoriti vsak mlad človek, tudi vaš vnuk. V času epidemije se je pokazalo, kako pomembna je družina, koliko so vredni dobri odnosi z najbližjimi. Otroci to močno občutijo, ne vedo pa še, da je treba dobre odnose negovati. Svoj kamenček v mozaik spoznanja, kako se negujejo odnosi, lahko dodate tako, da pomagate vnuku pokazati, kako rad ima svoje starše. Pomagajte mu na primer izdelati izvirno čestitko za mamico ali očka. Vzemite kos tršega papirja, premažite svojo dlan s prstno barvo in jo odtisnite. Ko se barva posuši, naj z drugo barvo svojo dlan pobarva še vnuk in jo pritisne čez vašo dlan. Odtisa velike in majhne dlani bosta pošiljala ljubeč pozdrav še dolga leta. Enako lahko izdelate kazalo za knjigo ali pa sliko prilepite v dnevnik spominov, ki ga boste nekega dne podarili vnuku.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media