Naj živi vzajemnost

februar '24

Kaj je čas? Nekaj, kar neprestano beži, so trenutki, ki se nam vtisnejo v spomin, je nekaj, česar se bolj zavedamo, ko smo starejši. V mladosti teče počasi, celo vleče se, ko je več let za nami kot pred nami, pa dnevi minevajo vse hitreje.

Zelo hitro je minilo tudi prvih petdeset let Vzajemnosti, prve in edine revije za starejše. Šestindvajsetega januarja leta 1974 je izšla prvič, takrat še kot priloga Delavske enotnosti, 1985 pa je pogumno zakorakala na samostojno pot kot revija in tudi po zahrbtnem poskusu prevzema leta 1999 ohranila številne bralce do danes. V tem času se je marsikaj spremenilo, a Vzajemnost ostaja priljubljeno branje starejših tudi v vse bolj digitalnem svetu.

Črno na belem in vonj papirja sta nekaj verodostojnega, prijetnega, praktičnega in nostalgičnega. Nekaj, kar se upira senzacionalizmu, instant novicam in hitenju v sodobnem svetu. Močno sporočilo nosi že ime revije. Vzajemnost pomeni medsebojno povezanost, nesebično pomoč in podporo tistim, ki jo potrebujejo. Danes jaz, jutri nekdo drug. Čeprav sodobni materialno naravnani svet zapoveduje individualizem, nam je zadnja izkušnja s covidom pokazala, da lahko preživimo le kot skupnost. Bolj je močna njena mreža, lažje in lepše živijo njeni posamezniki. Ne le da nismo samozadostni, življenje je prijetno, ko imamo ob sebi ljudi, s katerimi radi delamo, se družimo, prijateljujemo in jih imamo radi.

Hvaležni smo, da imamo toliko bralcev in prijateljev. Ob rojstnem dnevu vam poklanjamo posebno prilogo z ugankami, pobarvankami in križankami.

Še naprej se bomo trudili, da boste revijo radi vzeli v roke vsak mesec. Veseli bomo tudi vaših predlogov in prispevkov.

Naj živi Vzajemnost in z njo tudi mi!

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media