Tako se je v Primoštenu začelo naše druženje

6. junij 2016

Ogled Primoštena

Leto je hitro naokoli in vesela družba naročnikov in prijateljev Vzajemnosti se je prve dni junija spet podala na pot proti soncu in morju. Osem avtobusov z vseh koncev Slovenije se je odpeljalo v Primošten, malo mestece, ki je približno 28 kilometrov oddaljeno od Šibenika. Tokratno srečanje, sicer že dvanajsto po vrsti, smo prvič organizirali skupaj s Turistično agencijo Kompas in z veseljem zapišemo, da so se vsi, od vodnikov do animatorjev, izredno izkazali. Tudi z vremenom smo imeli srečo, res so sonce občasno prekrili temni oblaki, tudi kakšna ploha je bila vmes, večinoma pa nam je bilo pošteno vroče. …

Ob prihodu so nam v hotelu Zora simpatično dobrodošlico priredili člani Folklorne skupine iz Primoštena. Občinstvo so navdušili s plesom in petjem, še posebej so se izkazali s priljubljeno Slakovo V dolini tihi in smo z njimi zapeli prav vsi v dvorani … Mimogrede, Primoštenski folkloristi so že nastopali v Sloveniji, med drugim na prireditvi Lendavska trgatev. Očitno res ljubijo dalmatinsko pesem, saj smo skupino starejših članov srečali še kasneje, ob ogledu mestnih znamenitosti. Počasi so se pomikali od ulice do ulice in peli … Prav lepo jih je bilo pogledati, kaj šele poslušati.

Zvečer pa, kot je na naših srečanjih navada – ples in zabavne igre. Simpatičen animator Dejan je poskrbel za veliko smeha, ko so morali udeleženci vsebino nekaterih člankov iz Vzajemnosti kar – zapeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Anita Žmahar, foto: Jožica Dorniž 

Oglejte si tudi

Z Vzajemnostjo na ogled Gardskega jezera
19. marec 2018

 Potep po predprazničnem Linzu 
6. december 2017 Majhna, a dobrovoljna skupina...

Festival se poslavlja do naslednjega oktobra 
29. september 2017 »Bilo je živahno, pozitivno, pa...

Vrbina je potopljena
11. avgust 2017 V julijski Vzajemnosti smo...

Se vidimo na srečanju drugo leto
8. junij 2017 Tretji dan srečanja smo se s...

 


Vaši komentarji


© 2018 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media