Tretji dan druženja

8. junij 2016

Na ladjici je vedno lepo.

Sobotno jutro je obetalo prekrasen sončen dan, zato se je veliko izletnikov odločilo za poležavanje na soncu ter kopanje v bazenu ali v morju. Nekateri pa smo se odpravili z ladjico na izlet v Rogoznico, kjer je ena najlepših marin na Jadranski obali. Med plovbo smo se razveselili pogleda na delfine, na žalost pa so hitro odplavali daleč proč. 

Popoldne smo se odpravili v okolico Primoštena, kjer smo obiskali staro dalmatinsko domačijo, poimenovano Šaričevi dvori. Lastniki radi pokažejo, kako skromno so nekoč živeli vaščani: v majhnih in nizkih kamnitih hišah s črno kuhinjo. Prijazni gostitelji so poskrbeli za pokušino domačega pršuta, kruha in sira ter vina »babić«, ki je značilno za ta okoliš. Trto sadijo v značilnih »kasetnih« vinogradih in obdelujejo le ročno.  Niso pozabili niti na muzikanta, s katerima smo navdušeno zapeli nekaj dalmatinskih.

Le stežka smo se odpravili nazaj do hotela in na predavanje Marije Merljak. Pa je tudi ta, kot vsakič, poskrbela za dobro voljo. Še posebej, ker je imela tako spretne mlade pomočnike. 

Dobro voljo je zvečer širila tudi Lucija Ćirović, ki nam je natresla nekaj resnic o zakoreninjenih slovenskih navadah. Ko kakšno reč pogledaš s humorne plati, je videti čisto drugače … Vsi skupaj smo zapeli in zaželeli vse dobro ob 80-letnici Viljemu Mucu iz Medvod, nato pa so se občinstvu predstavili trije finalisti izbora Vzajemnost ima talent: Majda Pelicon iz Dornberka, plesni par iz Ljubljane Amalija in Jože Vrhovec ter  Trio MMN iz Vrtojbe. V tem vrstnem redu so si tudi razdelili nagrade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anita Žmahar, foto: Jožica Dorniž 

Oglejte si tudi

Z Vzajemnostjo na ogled Gardskega jezera
19. marec 2018

 Potep po predprazničnem Linzu 
6. december 2017 Majhna, a dobrovoljna skupina...

Festival se poslavlja do naslednjega oktobra 
29. september 2017 »Bilo je živahno, pozitivno, pa...

Vrbina je potopljena
11. avgust 2017 V julijski Vzajemnosti smo...

Se vidimo na srečanju drugo leto
8. junij 2017 Tretji dan srečanja smo se s...

 


Vaši komentarji


© 2018 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media